Fat Boy Saccosäck


Fat Boy Saccosäck

Fat Boy är det överlägset mest etablerade och kända märket när det kommer till så kallade sittsäckar eller saccosäckar. Den första säcken lanserades 1998 och har sedan gått under namnet ”Fat Boy Original”. Den är designad av Jukka Setälä och blev snabbt en mycket populär möbel i de nordiska hemmen. Sedan Original har Fat Boy lanserat en rad olika modeller. Helt enkelt för att alla i familjen ska få sig en egen saccosäck. Till och med hunden kan idag få en då Fat Boy Doggilounge är specialgjord för människans bästa vän.

Några av modellerna som idag finns i utbudet är:

Buggle-Up – Den lyxigaste modellen och därmed även den största. Tack vare extra hållbart tyg kan den vara ute i trädgården under hela sommaren. En annan fördel är att man kan dra två remmar på sidorna av modellen och på så sätt skapa en mer fåtöljliknande modell.

Junior – En saccosäck för barn helt enkelt. De är extremt lika Originalet men bara lite mindre. Skönt för de mindre i familjen att inte helt ”drunkna” i den större säcken.

Stonewash – Innehållet är detsamma men utsidan är olika. Här är det en stentvättad lite ”rugh” utsida. Finns i ett flertal färger även om många prioriterar den gråa just eftersom den lätt sammanknippas med stentvätt.

Headdemock – En hängmatta i samma kvalité och material som resten av produkterna från FatBoy.

Men Fatboy var inte först

Historien bakom Fatboy startade 1998 men det har funnits saccosäckar för dess. Den första designades och lanserades av ett italienskt designföretag på 60-talet. Det var ett mycket vågat steg att skapa en möbel som inte följde de generella reglerna som fanns kring möbler. Här fanns inga fasta former och inga klara riktlinjer gällande hur man skulle använda den. Den bara var sig själv och kanske var det just nyckeln till framgång. The Sacco som den kallades blev snabbt en succé. Det är även från denna modell som saccosäcken fått sitt namn. Något som få vet. Det de allra flesta vet är i alla fall att saccosäcken är fantastiskt skön och enkel att sitta i.

De saccosäckar som presenteras här nedan är enbart från märket FatBoy. För övriga saccosäckar – besök saccosäckar.se.

ADTAIL MED FAT BOY. – SKAPA VIA ADRECORD.