Upplevelser i Uppsala

Uppsala har mängder av historia, museum och fina promanadstråk att bjuda på. Vacker natur och romantiska skogsstigar. Men för de som vill ha lite mer action, lite mer fart och lite mer adrenalin är även utbudet stort. Det visar en lista som presenterats på Uppsalaconference.se – en sida med fokus på konferensanläggningar och tillhörande arrangemang för konferensdeltagarna.

Några exempel är:

Mordgåta med Middag – Hela sällskapet samlas på kvällen för att äta middag. En trevlig stund tillsammans men med en fantastiskt rolig tvist. Alla personer som kommer till middagen får nämligen en roll. Sen är det upp till var och en hur mycket man vill gå in i denna roll. Däremot måste man hålla sig till vissa detaljer för att spelet ska fungera. Med andra ord får man svara vissa saker om specifika frågor kommer upp.

Alla som är med i detta mindre rollspel får små uppdrag som ska utföras under middagen och som därmed ger små ledtrådar till alla andra om vem som är mördaren. Den som en gång spelat det klassiska detektivspelet Cluedo kommer att känna igen stilen. Men denna gång är det med levande personer som skapar en helt annat upplevelse.

Det finns till och med spel där det är upp till 200 personer med. Det vanligaste är däremot att man är en mindre grupp på 10-15 personer. Perfekt som avslutning på några dagars konferens tillsammans. Eller varför inte som en start för att sammansvetsa gruppen.

Upplevelsen kan köpas på Upplevelse.com

Möt skogens konung – Älgen är skogens konung och den som ser de stora ståtliga djuren kan lätt förstå varför. I Uppsala finns Sveriges största älgpark vilket betyder att det är ett stort område med hägn där ett flertal älgar strövar. Älgarna har vant sig vid människor och kommer därmed relativt nära när man tittar på dem. Genom parken får man åka på en guidad visning i en vagn dragen av en traktor. Under visningen berättar en mycket kunnig guide om älgarna och hur de lever.

Vill man ha mer information om älgarna så finns det att få i en mindre shop på anläggningen. Det är även möjligt att köpa fixa på stället.

Kostnaden för att gå in på parken och få åka med på vagnen är 200kr per person. Är det en större grupp är det en fördel att kontakta parken i förväg för att därigenom kunna få grupprabatt. Man kan även få en guidad visning enbart för gruppen.

Kommentera gärna

Leave a reply

Billig Heminredning
Logo