Inred med Amigurumi

Är det bara äldre personer som stickar och virkar? Inte alls – virkning är något som starkt växer bland både unga vuxna och ungdomar. Det är i alla fall det budskap som förmedlas av Virkat.nu när de presenterar virkning.

En orsak till att det blivit allt mer populärt bland unga är intresset för att virka Amigurumi. Det är underbart söta små gosedjur som helt och hållet är virkade. Egentligen är det inte stor skillnad mot andra gosedjur och det kan låta konstigt att det fått ett helt eget namn. Men Amigurumi handlar om en konstform. Att kunna skapa med enbart virkning (och lite stoppning).

Det är precis det som ordet även kommer ifrån: Det är japanska och betyder ”liten virkad varelse”. Det var även här som intresset för dessa mini-gosedjur växte fram och som sedan tagit sig vidare över hela världen.

virka amigurumi

Inspiration – Virka Amigurumi

Boken ”Virka Amigurumi” är en av de mer kända böckerna inom detta område. I alla fall om man ser på utbudet av böcker på svenska. Här finns 15 mönster till små gulliga varelser. Allt från en liten mus till en prinsesstårta. En stor fördel med boken är att alla mönster är uppmarkerade gällade svårighetsgrad. Därmed passar boken för alla i familjen då man lätt kan hitta det mönster som passar bäst.

En annan fördel är att författaren tydligt beskriver hur man ska läsa mönstret. Helt enkelt är det nämligen inte även om man har många års erfarenhet av att virka. Det är skillnad på att virka en kofta mot att virka en princesstårta…

Boken gavs ut 2009 vilket alltså var ett par år sedan. Men den är lika aktuell idag som då. Inte minst med tanke på att Amigurumi fortfarande växer och tar mer mark.

Tycker du om att virka eller funderar du på att börja? I så fall är boken ”Virka Amigurumi” en rekommendation. Inte minst om du vill inreda med små gulliga virkade varelser i hemmet.

Kommentera gärna

Leave a reply

Billig Heminredning
Logo