Håll heminredningen snygg och fin

Heminredning ska skapa en personlig och hemtrevlig känsla i hemmet. Detta oavsett om man älskar en mängd små detaljer eller om stilrent och minimalistiskt är det som önskas. Men det handlar inte bara om att köpa in rätt heminredning. Man måste även ta hand om den. Här följer några tips på vägen:

Välj rätt medel: Oavsett om det är tygsoffan som ska hållas ren eller om det är en mässingsburk som ska göras fin så är det otroligt viktigt att välja rätt medel. Det finns en rad olika rengöringsmedel och många av dessa är för starka att använda på ett flertal olika material. Exempelvis är det flera som använder ketchup för att putsa upp mässing och kopparprodukter. De fungerar utmärkt – ett tag. Orsaken är at ketchupen ”fräter” bort smutsen. Men samtidigt fräts ytbeläggningen bort. Gå till butiker som säljer heminredningsprodukterna och fråga efter rätt medel. Det tjänar du på i längden.

Städning: Att hålla det snyggt och rent hemma handlar inte bara om att skapa en trevlig atmosfär. Lika viktigt är det för att förlänga livslängden på en rad detaljer. Det är mycket därför att man har en tunn glasskiva framför värdefulla tavlor. Inte bara för att skydda den mot stötar och repor utan även för damm och andra små partiklar. De som har anlitat ett företag för utföra hemstädning bör även prata med städföretaget gällande vad de ska göra och inte. Är det speciella medel som ska användas på vissa saker så bör man själv köpa in detta och instruera hur de används. Säkrast kan i dessa fall vara att ta denna del av städningen själv.

Putsa försiktigt: Små repor på glas eller trä går att relativt enkelt putsa bort. Precis som med att välja rätt medel bör man i detta fall välja rätt putsmaterial. Även här finns det putsdukar beroende på material. Är det repor kan det behövas speciella putsmaskiner som är tillverkade för att på ett effektiv men mycket försiktigt sätt putsa bort skadorna.

Lycka till !

Tags:

Billig Heminredning
Logo