Förstora foton till tavla

Ett enkelt sätt att skapa en personlig tavla är att välja att förstora foto och sätta fotot i en ram eller passepartout. Det är betydligt billigare än att köpa en färdig tavla och motivet är även mycket personligare.

Att välja foto är första steget men sedan kommer även frågan på vad som fotot ska förstoras. Tidigare var det enbart möjligt att framkalla på pappersformat men idag är utbudet betydligt större. Materialet som fotot trycks på skapar även helt olika känsla vilket gör att man bör ställa de olika materialen mot varandra (gällande fördelar och nackdelar) och se över vad som passar bäst innan beställningen skickas in.

Canvas – Canvas har blivit ett extremt vanligt material att göra fotoförstoringar på. Canvastyget skapar en mjuk yta som är helt glansfri.

Aluminiumtavla – Ett tryckt foto på en metalltavla skapar en mycket unik och stilfull känsla. Än så länge är aluminiumtavlan inte helt ”etablerad” vilket gör att de som har dessa tavlor har något som ännu inte finns i alla hem. Det kan ställas mot canvastavlan som finns i extremt många hem. Dessa består av en matt yta och har glansiga effekter i de mer vita delarna av tavlan.

Akrylglastavla – Akrylglas skapar en mycket högblank yta som verkligen lyfter fram färgerna på ett tydligt sätt. Även den så kallade djupeffekten är mycket stor på akrylglastavlor.

Vinylposter – Att förstora ett foto på vinylposter är inte något som rekommenderas till hemmet. Här kommer kvalitén att vara något lägre och detta ska snarare ses som reklammaterial eller ett sätt att få ha sitt favoritfoto utomhus. Vinylen är vattenresistent vilket gör att man kan sätta den på altanen, på dassen eller i snickarboden. Lätt att torka av om den skulle bli smutsig och så billig att köpa in att det inte heller är någon större fara om den går sönder.

Billig Heminredning
Logo