Välja hatthängare

Där jag lägger min hatt – där är mitt hem”

Men var ska hatten läggas? På en krok i hallen, på en hatthylla eller någon annanstans. Utbudet är relativt stort och man kan välja främst utifrån funktion och estetik. Ska det enbart vara en krok för hatten eller en hel möbel?

(På bild – Kallholmen Skolhylla Stor från Confident Living. På kroken – en s.k gubbkeps och en sjal.

hatthylla

Hel möbel

En hatthylla kan ofta kombineras med en skohylla. Se exempel på bilden ovan. Det gör en snyggt helhetskänsla som heminredning i hallen med matchande stil och form. Köp i detta fall både hatthyllan och skohyllan vid samma tillfälle eftersom det annars kan vara svårt att hitta exakt samma stil vid ett senar tillfälle.

Fast eller rörlig

En tanke är om hatthängaren ska vara fastsatt i väggen eller om det ska vara en modell som står på golvet, sk tamburmajor. Majoren har sin fördel att man kan både hänga jackor och hattar på den men samtidigt är den mindre stabil än de som är fastskruvade. I familjer med barn brukar det vara en stor fördel att välja hatthängare som är fastsatta i väggen just eftersom barnen klättriga kunskaper annars lätt välter modellerna.

Med inslag från naturen

Ett ”naturligt” inslag är inte helt ovanligt i hallen. Är det många hattar kepsar som ska förvaras i hallen är hyllor inte det bästa alternativet. De tar relativt stor plats per styck och fyller upp hyllorna snabbt. Då är det bättre med en mängd krokar och pinnar. Ett exempel är älghorn eller liknande. För de som inte vill ha ett riktigt älghorn finns ett stort utbud av hattkrokar som har liknande funktion. En mängd olika krokar och pinnar som sprider sig ut från väggen likt ett hornhuvud. Här ryms det flera olika hattar och risken att någon ska lägga något tungt på dem är minimal.

Tags:

Billig Heminredning
Logo