Välja rätt tv-bänk

Genom åren har syftet med tv-bänken förändrats något. Medan man förr i tiden på sin höjd behövde bereda plats för en VHS-spelare, är det idag otaliga prylar och apparater som alla behöver sitt designerade utrymme. Samtidigt ska det också vara snyggt och passa bra ihop med resten av hemmet. Som alltid när man ska köpa nya möbler, kan frågorna kännas många.

Välj efter inredning

Något som är självklart för vissa, men inte så självklart för andra. Idag finns stora möjligheter att hitta en bra tv möbel som går ihop med den övriga stilen på hemmet. Tv-bänkarnas utseende och design svänger med trenderna – precis som andra möbler – men det finns alltid stilrena exemplar som fungerar länge och väl.

Kort sagt bör man titta på resten av sin inredning för att få inspiration. Har man en inredning som lutar åt det skandinaviska och minimalistiska, kanske man bör titta efter en enfärgad tv-bänk med slimmad design. Är man en barnfamilj där funktion är mer prioriterat än designen, kanske en väldigt bred tv-bänk med mycket förvaringsutrymme passar bättre.

Egenskaper en tv-bänk bör ha

Vilka egenskaper bra mediamöbler bör ha för att de ska anses vara just bra, skiljer sig såklart utifrån var och ens behov. Några attribut är dock viktiga för de allra flesta att ta hänsyn till:

  • Hål för sladdarna – Har man många olika apparater som ska kopplas in under tv:n, är det bra att se till att tv-bänken har många hål i sig från början. Att göra det här själv tar tid, energi och ger ofta ett lite sämre resultat. När det kommer till sladdarna finns flera vägar att gå för att göra det snyggt för att göra det sladdfritt.
  • Lådor eller öppna hyllplan – Det här är kanske mest beroende på smak. Vill man att kontroller, konsoler och andra apparater ska synas och vara lättillgängliga? I sådant fall kanske man ska välja en öppen tv-bänk. Annars finns det gott om tv-bänkar med lådor som döljer eventuella sladdtrassel och stök.
  • Räkna på utrymmet – Tänk över hur mycket utrymme du egentligen behöver. Det är lätt att välja en för stor tv-bänk, i vilken stora delar av förvaringsutrymmena förblir oanvända. Å andra sidan är det lätt att göra tvärt om också. Det bästa är helt enkelt att gå igenom vilka prylar man ska förvara och hur mycket utrymme de kräver.

Billig Heminredning
Logo