Hälsa på en nyinflyttad och ta med dig inflyttningsgröt

Det är alltid lite roligt och spännande när någon flyttar till nytt boende. Kanske är det en bekant till dig, någon av dina barn eller så har du fått en ny granne. Ja då känner du nog till traditionen att man ska ta med sig ”inflyttningsgröt”.

Inflyttningsgröt är en gammal tradition

Förr i tiden stod det där förstås för att besökarna tog med sig riktig gröt och det finns faktiskt till och med recept på flyttgröt. Men idag så är det mer ett uttryck och troligtvis blir den nyinflyttade betydligt gladare om det är något annat ätbart.

Anledningen till att man har med sig något som går att äta är förstås för att den som är nyinflyttad har fullt upp med att packa upp sina saker och i värsta fall så har inte lådan med köksprylar kommit fram än. För att orka ställa i ordning sitt nya boende och fylla på med ork och energi så uppskattas förstås allt som går att äta.

Tips på inflyttningsgröt

Om man nu bestämt sig för att ge den nyinflyttade något ätbart så beror det förstås på om man kan besöka det nya hemmet eller inte. En ny granne till exempel kan uppskatta allt från en köttgryta till paj eller varför inte till och med pannkakor med sylt och spraygrädde.

Roligast är förstås om man kan baka en kaka, bullar eller bröd men om man inte har möjlighet att själv åka och besöka den nyinflyttade så finns det faktiskt flera saker som kan skickas via nätet. Gott ska det vara och att skicka en tårta med tårtbud är alltid ett säkert kort. Ta reda på vilken sort som är favorit eller hitta en med ett passade tema och motiv. Det kommer garanterat bli en snackis länge. Annat gott som uppskattas är förstås choklad och godis.

Vill man hellre skicka en present som inte blir uppäten så kan man sätta ihop ett eget paket och välja något som passar att äta på. Den som är nyinflyttad vill sällan ställa sig och diska och att ha disk ståendes i köket är aldrig roligt. Tro inte annat än att lite fräsiga och snygga engångsartiklar i form av tallrikar, muggar och bestick blir uppskattade. Gärna sådana som ger lite kalaskänsla. Och glöm inte glasen till bubblet som det nya hemmet ska firas med. Även om inflyttningsgröten skickas via nätet kan man förstås överraska de nyinflyttade med att ringa på dörren och ha med dig lite bubbel i väskan att fylla glasen med. Det kommer garanterat vara ett uppskattat besök.

Kommentera gärna

Leave a reply

Billig Heminredning
Logo