Inreda med unicorn

Det är nog inte många som missat populariteten hos den lilla enhörningen, eller unicorn som den heter på engelska. Roligt är förstås att den är lika uppskattad av pojkar som av flickor. Kanske är det för de fina regnbågsfärgerna som inte kan göra att man blir annat än glad.

Använd färgerna

Självklart är förstås att använda sig av färgerna när man ska inreda med unicorn och här finns det många sätt. Har man möjlighet att måla om rummet själv kan det här bli riktigt roligt. Bara fantasin sätter gränser. Varför inte måla en färg på varje vägg, eller halvera väggen och måla två olika. Det kan även bli fint med en fondvägg i alla färgerna där sängen kan stå och ge en känsla av att man sover i en regnbåge.

En regnbåge består av färgerna rött, gult, grönt, blått och violett men man brukar även lägga till färgerna orange och indigo (ligger något mellan blått och violett). Det finns förstås inga krav på att välja alla färgerna utan några kan räcka. Har man inte möjlighet att måla om rummet finns det andra sätt att använda färgerna på med inredningen.

Fyll sängen med kuddar i regnbågens alla färger och sy ett randigt överkast som matchar till. Tänk också på att enhörningen är vit, det är bara självaste hornet som är färgat så använd även vitt i inredningen. Ett vitt överkast tillsammans med kuddarna blir riktigt fint och leta efter en pinnstol på loppis att måla i alla färger och klä sitsen i fluffigt mjukt tyg.

Prylar för en enhörning

När man väl gått loss med färger är det dags att lägga till lite enhörningsprylar förstås. På väggen blir det fint med en eller flera tavlor med enhörningen inramad. Det blir väldigt effektfullt med tre tavlor i rad där inte varje tavla nödvändigtvis behöver ha enhörningen som motiv utan lika gärna kan ha en fin text i samma rosa färg som enhörningens man. Till det behöver man förstås ett gäng suddgummin i form av enhörningar som till på köpet luktar söt jordgubb.

På skrivbordet fyller man pennhållaren med pennor i regnbågens alla färger och en enhörningslampa i bokhyllan gör det extra mysigt. Ett tips är högtalaren med Bluetooth som ser ut som en sittande enhörning. Perfekt att ställa på skrivbordet och även ta med sig till nattduksbordet när det är dags för att sova. Glöm inte att inviga rummet med en cool tårta med unicorn tema – av sockerpasta.

Dags att sova

När det är dags att sova åker enhörningspyjamasen på förstås och till tandborstningen kan man få sticka ner fötterna i ett par sköna enhörningstofflor. Och så har vi det där med doften förstås. Tänk att få somna och drömma att man är en unicorn. Ett ljus som doftar jordgubbe, eller om man har små barn så kan en doftpåse vara ett bättre alternativ, så kommer natten att bli ljuvligt skön.

Kommentera gärna

Leave a reply

Billig Heminredning
Logo